Beyoncé Knowles, mer känd som Beyoncé, är en av världens mest framgångsrika sångerskor. Hon föddes år 1981 i Houston, Texas. Celestine, hennes mamma är av indianskt, afrikanskt och fransk härkomst medan hennes pappa, Mathew endast är av afro-amerikansk härkomst. Beyoncé har dessutom en yngre syster, Solange, som också kom till att bli en framgångsrik artist. Systrarna kom dessutom till att bli de första syskon till att någonsin ha första plats rankade album.

Beyoncé började delta i dans- och sångtävlingar redan som ung. Alla runt omkring henne kunde se hur mycket utstrålning och scennärvaro hon hade. Men det var framförallt rösten som drog uppmärksamhet.

När Beyoncé var 22 år gammal började hon sjunga i gruppen Destiny’s Child som ledsångare. Det ledde till att resten av världen börja uppmärksamma henne. Trots att gruppen bestod av två andra medlemmar var det främst Beyoncé som fångade uppmärksamheten.

Gruppen Destiny’s Child är dock känd för att vara den tjejgruppen som sålt flest album och singlar. Gruppen fortsatte att skapa musik och turnera i cirka 10 år, de valde att splittras år 2006. Beyoncé fortsatte då solo vilket kom till att bli en enorm framgång. Hon hade dock redan skapat och släppt musik sedan 2003, hennes första singelalbum Dangerously in Love kom till att bli en stor succé.

Related Posts