Det var på 1980-talet i Seattle som musikgenren grunge uppstod. Musiken går att förklara som en typ av rockmusik. Den var som mest populär i början av 90-talet med band som Pearl Jam, Soundgarden och Nirvana. Grunge går även att beskriva som en kombination av heavy metal och punk. De instrument som används är trummor, bas, gitarr och självklart sång. Grungelåtarna har ofta ångestfyllda och ledsamma texter samtidigt som de är rätt långsamma. Det är främst melodierna samt sången som står i fokus.

Trots att grunge kan vara svårt att inte förknippa med annan rockmusik är genren lätt att känna igen om du tar en titt på klädstilen. Klädstilen bestod av flanellskjortor, trasiga jeans, Dr Martens-längor, band t-shirt och långt hår, främst när genren var som populärast.

Dubstep

Dubstep är en väldigt unik musikgenre som skapas med hjälp av endast en dator. Det är en genre som går att beskriva som elektronisk. Den innehåller en hel del bas, mörkare karaktärer och sparsamma rytmer. Genren tros ha uppstått i slutet av 1990-talets London och var till en början en rätt avskalad genre. Men allt eftersom började det utvecklas och Skrillex var ett av banden inom genren som hjälpte till med utvecklingen.

Related Posts