Med hjälp av musik kan du göra mycket. Du kan till exempel hitta motivationen till att träna genom att lyssna på de rätta låtarna. Tränar du på gym är du säkert medveten om att det spelas musik i bakgrunden, det är dock inte säkert att det är rätt musik för dig. Genom att leta reda på vilken musik som fungerar bäst för dig kan det både hjälpa dig att känna dig mer motiverad samt öka prestationen.

Skapa en egen spellista

Alla personer vet bäst vilken musik som fungerar för dem. Därför bör du alltid leta efter låtarna som motiverar dig bäst och sätta ihop en egen spellista. Beroende på vilken träning du håller på med kan olika musikstilar och genrer fungera olika bra. Om det är en mer intensiv träning kan det fungera bra med musik som är upbeat, alltså lite snabbare. Du kommer inse att du tränar i takt med den musik du lyssnar på. Vill du prestera bättre är det därför bra att välja snabbare musik.

Omotiverad? Bege dig ut ändå!

Det händer att du ibland känner dig omotiverad till att träna. Det är helt okej. Ibland kan du behöva en dag till att slappna av. Men känner du dig omotiverad under en längre tid rekommenderas det att du ändå försöker ta dig ut en stund. Du behöver inte träna lika hårt som du gjort tidigare, det kan räcka med att du går en promenad. Lyssna även på musik samtidigt, då kommer du många gånger kunna gå en längre strecka. Om du fokuserar på musiken kommer du inte inse hur långt du gått.

Med rätt sorts musik i hörlurarna kan det även leda till att du vill springa. Speciellt om du lyssnar på snabbare musik med ett bra beat. Känner du dig helt osäker på vilken musik du ska välja finns det färdiga spellistor att hitta på nätet. Du kan även prata med vänner och fråga om de har några förslag. Annars är det bara att börja med musik som du vet att du tycker om; skulle det vara långsamma låtar kan du se ifall det finns något remix. Men vissa klarar faktiskt av att träna till långsammare låtar, du kan till exempel välja dessa vid uppvärmningen eller precis vid slutet av träningen när du försöker varva ner.

Related Posts