Har du bestämt dig för att åka på bilsemester? Eller du kanske ska besöka släktingar som bor på andra sidan landet? Ska du spendera en längre tid i bilen finns det en chans att du kommer bli uttråkad relativt snabbt. Då måste du hitta någon typ av underhållning. Musik är då ett mycket bra val. Men se till att du har ett stort utbud med musik så du inte måste lyssna på samma låtar om och om igen. Självklart finns det radio som spelar bra musik, och där får du lite mer variation. Men samtidigt kommer du många gånger få stå ut med annat också, som reklam, vilket kan bli lite tråkigt.

Om du ska åka med ett par andra personer kan du se till att alla tar med sig sin favoritspellista. Då kommer du förhoppningsvis få ett stort utbud med låtar ni kan lyssna på. Det kan även leda till att du hittar en ny artist som du inte hört talas om tidigare. Använder du dig av streamingtjänster som Spotify kan du även hitta färdiga spellistor. Det finns listor för alla möjliga tillfällen och situationer. Eller varför inte lyssna på en ljudbok? Ljudböcker består av flera timmar och du får en chans att drömma dig bort i berättelsen. Det gäller dock att du klarar av det, speciellt om det är du som kör.

Ljudsätt bilresan rätt

Att ljudsätta sin bilresa efter tillfälle och miljö går att jämföra med hur musiken är en del av en films skapandeprocess. Du har säkert märkt att det spelas upp musik under filmernas gång som påverkar hur du känner dig och som påverkar hur du känner om filmens handling. Om det skulle spelas en glad musikdel i en skräckfilm kommer handlingen kännas löjlig, men hör du en obehaglig ljus barnröst som sjunger ”Ring Around the Rosie” kommer du förmodligen sitta på helspänn. På samma sätt som musiken påverkar filmens handling kan du med rätt musik påverka din bilresa på olika sätt. Om det är runt jul kan du spela julmusik, ska du endast pendla till jobbet kan du spela något trevligt som får dig att känna dig glad och motiverad.

Ska du åka på en längre bilresa som kommer ta flera timmar och du gillar klassisk musik kan du välja en opera. Vissa operor är flera timmar långa och det är inte ofta du har tid och möjlighet att lyssna igenom ett helt verk. En lång bilresa kan då vara den perfekta tiden. Är opera inget för dig kan du istället lyssna på alla album från din favoritartist.

Ett sista tips på hur du kan fördriva tiden under en bilresa är att lyssna på en podcast. Det finns flera intressanta podcasts där de pratar om alla möjliga olika ämnen.

Related Posts